Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Антъни Хамилтън вече не е мениджър на Ди Реста

Антъни Хамилтън вече не е мениджър на Ди Реста

59
0
Пол ди Реста

Пилотът на Форс Индия Пол ди Реста е без мениджър, след като е прекратил отношенията си с Антъни Хамилтън, твърди английският вестник Телеграф. Смята се, че това се е случило преди няколко седмици и не е било планирано. В публикацията се казва, че ситуацията между състезателя и бащата на световния шампион за 2008 г. Люис Хамилтън е деликатна.

Нито един от двамата не е направил коментар и причините за прекратяването на взаимоотношенията им не са ясни. Хамилтън старши бе основно действащо лице при осигуряването на титулярно място на Ди Реста във Форс Индия.

Шотландецът от години работеше с Мерцедес в немския шампионат за туристически автомобили (DTM) и спечели титлата там за 2010 г., но така и не успяваше да пробие във Формула 1. Направи добро впечатление при дебюта си в Гран при и сега името му дори се свързва с Мерцедес в F1 в случай, че Михаел Шумахер не продължи договора си с отбора от Бракли след 2012 г. По-рано тази година Хамилтън говори за подобна възможност и бе категоричен, че 26-годишният Ди Реста е бъдещ шампион.

Невероятно съм горд от Пол, той е невероятно уравновесен – заяви тогава Антъни. – Да, тих е, но по-важно е как се справяш на пистата. Пол е бил шампион на всяко ниво, на което се е състезавал: картинг, Формула 3, DTM. Биографията му преди Формула 1 е по-забележителна и от тази на Себастиан [Фетел]. Очаквам да достигне същото ниво и в F1.