Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Антонели ще направи първи тест с болид от F1

Антонели ще направи първи тест с болид от F1

873
0
Андреа Кими Антонели
Андреа Кими Антонели, снимка Мерцедес

Андреа Кими Антонели ще направи първи тест с болид от F1. Италианският състезател трябва да участва в двудневни изпитания на австрийската писта Ред Бул Ринг, които трябва да се проведат в средата на месеца.

Антонели ще се включи в двудневен частен тест на Ред Бул Ринг, организиран от Мерцедес. Италианският тийнейджър ще бъде зад волана на Мерцедес F1 W12. Това е болидът от сезон 2021, каран от Люис Хамилтън и Валтери Ботас. F1 W12 донесе последния успех на Мерцедес при конструкторите

Тестът в Австрия ще бъде първият от няколкото планирани сесии на 17-годишния пилот с по-стари болиди от F1 през 2024 г. Антонели е част от академията на Мерцедес и е смятан за евентуален наследник на Люис Хамилтън. Заради това германският производител прави всичко възможно, за да подготви италианеца за участие в F1 след няколко години.

Антонели ще се прехвърли във Формула 1 в зависимост от напредъка, който постигне през тази година. В момента той се състезава във Формула 2 с тима на Према. Преди това Антонели направи страхотно впечатление, след като спечели германската Формула 4, както и европейската Формула Регионал. В началото на 2023 г. Антонели спечели и Формула Регионал в Близкия изток.

Мерцедес ще направи всичко възможно, за да запази в редиците си Антонели и да му намери място в F1. Не се изключва възможността италианецът първо да премине през някой от клиентските отбори на германския производител. Друга опция е той да остане още една година в F2 и да натрупа още повече опит, преди да направи следващата стъпка в кариерата си.

Антонели имаше колебливо началото на първия си сезон във Формула 2. Италианецът финишира извън точките в спринта на пистата в Бахрейн. После той остана десети в основното състезание. В Джеда той записа две шести места и добави още точки към актива си. Антонели не завърши спринта на пистата Албърт парк, докато в основното състезание остана четвърти. В момента той заема девето място във временното класиране с актив от 24 точки.


От Мерцедес ясно заявиха че се ангажират да подготвят Антонели за F1. Шефът отбора Тото Волф заяви, че ще отдели достатъчно време, за да определи кой ще кара заедно с Джордж Ръсел догодина.

„В началото на февруари бях поставен пред доста трудна ситуация заради Люис. Искам да направя обратното при избора на пилот за следващата година.“

„Във Формула 1 има много много добри пилоти, които са на разположение за следващата година. Всичко това ще влезе в уравнението при вземането на решение за пилотския състав за следващата година. Това обаче няма да се случи прекалено скоро“, каза Тото Волф.