Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Антония Терци загина в автомобилна катастрофа, избраха Ямамото за депутат в...

Накратко: Антония Терци загина в автомобилна катастрофа, избраха Ямамото за депутат в Япония

3321
0
Антония Терци
Антония Терци; снимка: BMW Моторспорт

Антония Терци загина в пътно-транспортно произшествие във Великобритания

Тя стана известна, когато оглавяваше аеродинамичния отдел на Уилямс, но през кариерата си във Формула 1 работи и във Ферари. В Маранело бе част от екипа на прочутия Рори Бърни. Поканата от Уилямс я превърна в една от първите жени на толкова висок пост в спорта. Терци бе на 50 години.

Терци създаде така наречения двоен кил, с който Уилямс привлече вниманието в началото на сезон 2004. Конструкцията обаче не е успешна и за втората половина от състезателната година е заменена с по-традиционен дизайн.

След напускането на Формула 1 Антония Терци преподава в различни европейски университети. После оглавява аеродинамичния отдел на Бентли, а през 2020 г. стана професор в Австралийския национален университет в Канбера.

Бившият пилот от Формула 1 Сакон Ямамото бе избран в японския парламент – в камарата на представителите

Той участва в 21 Гран при за екипите на Супер Агури, Спайкър и Испания Рейсинг в периода 2006-2007 и 2010 г. 39-годишният бивш автомобилен състезател се кандидатира и бе избран в 465-местната камара като представител на победилата във вота Либерално-демократична партия.

„Вашата подкрепа ще е енергията, която ще ме води в бъдещите предизвикателства“, написа Ямамото в поздравителния си пост в социалните мрежи.