Начало Moto News Aprilia и Биаджи завършиха тестовете на Муджело

Aprilia и Биаджи завършиха тестовете на Муджело

53
0

Aprilia направи 3-дневни тестове на пистата Муджело. Макс Биаджи бе пилот на тестовия тим на компанията и караше мотоциклета ART-Aprilia MotoGP.

Биаджи завърши маратона от 176 обиколки и общо около 72 работни часа на трасето, като  постигна най-добро време 1:50.940 за обиколка. За Aprilia времената за обиколка не са от съществено значение, тъй като от тима събираха информация, която трябва да им помогне за развитието на сегашния им мотоциклет, който използват в MotoGP и ще бъде за основа на новия прототип Aprilia, с който ще се състезават във висшия клас през 2016 г.

Романо Албесиано – мениджър на Aprilia Racing обясни важността на тестовете:  Темпото на Макс беше много добро и ние се събрахме ценни данни. Има малко повече какво да се добави, отколкото това, което б постигнато. Затова тази седмица решихме да опитаме с Биаджи, защото знаехме, че ще получим важна информация, базирана на неговия опит. Затова тестът мина, както беше планирано.

Биаджи също бе доволен и каза: Балансът на тези три дни е определено е положителен. От всички гледни точки, адаптирането към мотора, към гумите, към спирачките, да не говорим за физическото усилие от толкова много обиколки, е много важно, особено ако не сте били на мотора за дълго време. Ние свършихме добра работа. Успяхме да оценим наличните различни решения и мисля, че предоставихме някои добри идеи в отбора.