Начало Moto News Априлия запазва пилотите си през следващия сезон

Априлия запазва пилотите си през следващия сезон

172
0
Савадори Априлия
Лоренцо Савадори, снимка Мишлен
Тимът на Априлия потвърди, че ще разчита на Брадли Смит и Лоренцо Савадори и през сезон 2021. Отборът от Ноале ще реши  след зимните тестове кой от двамата пилоти ще партнира на Алейш Еспаргаро догодина.

Наказанието на Андреа Яноне и времето, което италианската марка загуби, докато чакаше решението на ФИМ нанесе тежък удар на тима. През последните няколко седмици се спрягаха имената на различни състезатели, които бяха свързани с преминаване в Априлия, но в крайна сметка не се стигна до споразумение с нито един от тях. Заради това отборът реши да продължи с настоящия пилотски състав и през следващата година.

„Не е тайна, че преговаряхме с трима млади състезатели защото почувствахме, че нашия проект ще бъде много интересен за тях. За съжаление нито един от тях не бе напълно готов да приеме това предизвикателство. Решихме да продължим с настоящите пилоти, вместо да взимаме решения, в които не сме убедени. Дори в трудните условия на сезон 2020, моторът се подобри значително и представянето бе по-добро на всяка една писта“, сподели шефът на Априлия Масимо Ривола.