Начало Други Aрабаджиев отпадна в неделната надпревара

Aрабаджиев отпадна в неделната надпревара

41
0

Владимир Арабаджиев отпадна в неделната надпревара от Формула Мастър в По. Победата отиде при Алесандро Кузкин, за когото това бе първа победа в тези серии.

Стартирайки пети, 16-годишният новак успя да си проправи път, като в заключителния етап на надпреварата изпревари и Денис Ретера, с което завоюва първата позиция. От своя страна Ретера потегли от първа редица, като бе принуден да пази позицията си от Франки Провенцано и Харалд Шлегелмилх. Междувременно и двамата състезатели отпаднаха в последствие.

Младият Пал Верхауг успя да се качи за втори път на подиума, като отново се нареди трети.

Александър Роси спечели първите си точки във Формула Мастър, завършвайки на четвърта позиция. След него се наредиха Ърл Бамбър и Марсело Пуглиси. Междувременно въпреки че остана едва седми, Фабио Лаймер направи най-бързата обиколка с време от 1:11.703 мин. Това бе нов рекорд за тези серии на трасето в По.

От своя страна Владо Арабаджиев направи доста силно състезание, като успя да се пребори в 16-тата обиколка с Лаймер за деветата позиция. Той продължи да се движи добре до 21-вия тур, когато се завъртя в шестия завой и отпадна.

Сезонът във Формула Мастър продължава след две седмици на испанската писта Рикардо Тормо във Валенсия.