Начало Други Арабаджиев тества Шевроле Круз на Пембри

Арабаджиев тества Шевроле Круз на Пембри

55
0

Владимир Арабаджиев прави тестове на пистата в Пембри със заводския екип на Шевроле от WTCC (световния шампионат за туристически автомобили) и техният пилот Роб Хъф. Пробите са част от програма за сътрудничество между тези серии и Формула Мастър, в която българският пилот завърши 7-и този сезон.

– Да изкарам един ден със заводски отбор от WTCC бе невероятна възможност за мен. Не се случва често пилот от малките формули да получи шанс да придобие опит в една от топдисциплините на автомобилния спорт, каквато са туристическите автомобили. Преживяването бе изключително интересно, особено в такава високо професионална среда, а и за мен бе доста необичайно да управлявам състезателен автомобил с предно предаване – случи ми се за първи път. Отборът ми помогна много да свикна с колата и да изградя увереността си преди да направя квалификационна серия и 10 обиколки състезателна дистанция. Роб Хъф ми даваше полезни съвети относно автомобила си, като те бяха особено важни, за да подобрявам времената си за обиколка. Искам да благодаря на Шевроле и IFM за дадената ми възможност – коментира Владо.

Екипът на пистата също отчете тестовия ден като успешен.

Съществува вероятност в дългосрочен план Арабаджиев да продължи кариерата си в автомобилния спорт в WTCC като титулярен състезател.