Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Арай уверен, че Хонда ще се справи с проблемите си

Арай уверен, че Хонда ще се справи с проблемите си

48
0

Спортният директор на Хонда Ясухиса Арай е уверен в това, че компанията ще се справи с проблемите си със задвижващата система от миналия сезон. Заради липсата на мощност и издръжливост при японските двигатели, екипът на Макларън преживя един от най-слабите си сезони в историята през 2015 г.

Моторът изоставаше с около 200 конски сили спрямо лидерите от Мерцедес и Ферари. Наскоро се появиха информации, че в Хонда са успели да наваксат огромното си изоставане. Информацията не беше потвърдена, но при всички положения се очаква сериозен скок в мощността за 2016 г., което да позволи на Алонсо и Бътън да се борят за челни класирания.

„Искаме да оправдаем очакванията на всички и да достигнем до подиума колкото се може по-бързо“, заяви Арай пред Nikkei Asian Review. „Ще разрешим проблемите от 2015 г., с които не успявахме да се справим и ще заминем за първото състезание с увереност.

Миналия август започнахме изследвания по отношения на двигателя в нашата лаборатория в Сакура, за да оправим напълно нещата за 2016 г. Членовете на нашия екип по развитието бяха изключително заето, защото работиха едновременно по това да подобрят двигателя ни за 2015 г. и върху това драстично да преработят дизайна на този за 2016 г.”

За това какви бяха основните проблеми на Хонда през миналия сезон четете в новия брой 190 на списание ClubS1