Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари очакват да са пред Мерцедес догодина

Във Ферари очакват да са пред Мерцедес догодина

27
0

Спортният шеф на Ферари Маурицио Аривабене призна, че очакванията му за следващия сезон са тимът му не просто да се доближи до Мерцедес, а да бъде пред него. Немският тим спечели убедително титлите тази година, но в хода на сезона Скудерията успя да намали разликата от над 1 секунда на обиколка до около 0.5 сек.

Това дава надежди на Аривабене, че догодина разликата не само ще бъде още по-малка, а дори Ферари ще е отпред. Според боса, шефът на борда на директорите на Мерцедес във Ф1 Ники Лауда е прав да твърди, че екипът от Маранело е настигнал лидерите по отношение на мощността на задвижващата система.

„Ако Ники казва това, е доста подозрително, но гледайки данните, да ние сме там (на нивото на Мерцедес), защото нашият департамент по двигателите свърши страхотна работа, заяви Маурицио. – Искам да им благодаря на всички, тъй като за нас моторът е сърцето на колата. Знаем, че има други елементи по болида, върху които трябва да работим, като тази година не беше възможно да направим големи промени. Но гледаме към следващата.”

Запитан дали усеща, че Ферари може да се бори с Мерцедес като чиста скорост и да ги притисне в битка за титлата, Аривабене отговори: „Ако искате честно да ви кажа очакванията ми, те не са да бъдем по-близо до Мерцедес, а да бъдем пред тях. Не може целта ни да бъде да сме по-близо до тях. Не сме по-близко до тях сега и трябва догодина да бъдем пред тях.”