Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аривабене може да отиде в Заубер

Аривабене може да отиде в Заубер

148
0
Аривабене

Доскорошният спортен директор на Ферари Маурицио Аривабене може да премине в екипа на Заубер. Италианецът бе освободен от поста и на негово място назначен Матиа Биното, който е и технически директор на Скудерията. Първоначално се появиха информации, че Аривабене ще получи сериозна позиция във футболния отбор на Ювентус.

Според немския Auto Bild заради сериозни връзки между Ферари и Заубер, Маурицио може да започне работа в екипа от Хинвил. А това може да е поредната стъпка към това Заубер да стане изцяло заводски отбор на Алфа Ромео. За тима на Петер Заубер ще карат бившият пилот на Ферари Райконен и Антонио Джовинаци, който е от програмата за млади пилоти на Скудерията.

„Ще видим какво можем да постигнем, след като започнем да караме новите коли, каза Кими относно очакванията за 2019 г. – Трябва да разберем къде се намираме и оттам да вървим напред. Сега предизвикателството пред мен е различно, но аз го харесвам. Смятам, че имам добри шансове да постигнем страхотни неща.“

Според италианския Gazzetta dello Sport в тима са освободили от поста Аривабене, за да са сигурни, че Биното ще остане в Маранело. До този извод в медията са стигнали от изказване на единственият останал жив син на Енцо Ферари – Пиеро, който е сред акционерите в Скудерията.

„Всичко се случи преди Коледа. Поради различни причини решихме да не обявяваме решението си тогава, заяви Пиеро. – Не искам да навлизам в детайли, но мога само да кажа, че имаше конфронтация между нас членовете на тима и в крайна сметка предприехме действия изцяло в интерес на Ферари.

Най-важното нещо, което взехме под внимание, беше да си гарантираме техническа приемственост и да можем да разчитаме на огромната компетентност на Матиа Биното при изграждането на силен тим.“