Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Маса в Маранело за проби на новите седалки

Алонсо и Маса в Маранело за проби на новите седалки

76
0
Фернандо Алонсо

Докато последният пилот на Ферари, печелил титлата при пилотите въртеше обиколки на пистата във Валенсия, настоящата надежда на Скудерията, Фернандо Алонсо бе в Маранело заедно със съотборника си Фелипе Маса, за да им бъдат направени отливки за новите седалки.

Така двамата имаха и възможността да видят наживо, а не на компютърен монитор сглобеното в последните дни шаси на новата кола на отбора. Все още не е ясно, какво ще е новото наименование на шасито, но в италианските медии вече се появиха подробности около новата кола на Скудерията. Според Аутоспринт се очаква използваната изпускателна система дори да е повдигната по-високо от минимално предвиденото в регламента. Идеята тук била да се обдухват елементите на задното крило, което обаче предвид на високите температури на газовете било сериозен риск.

Според друг слух техническият шеф Пат Фрай е успял да оформи страничната краш структура така, че тя да създава значително повече аеродинамично притискане. Но дали тези спекулации отговарят на истината, ще видим едва на представянето на колата на 3 февруари или дори може би за първото състезание на 18 март.

Алонсо и Маса са били запознати с напредъка в работата лично от Стефано Доменикали, като след пробите са били проведени разговори и с някои инженери. В следващите дни двамата пилоти, заедно с Жул Бианки и Давиде Ригон, отново заминават за Канарските острови, където далеч от шумотевицата в медиите ще продължат интензивната си тренировъчна програма.