Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен приключи успешно тестовете във Валенсия

Райконен приключи успешно тестовете във Валенсия

41
0
бокс,Кими Райконен,Лотус

Първата част от подготовката на Кими Райконен за новия сезон вече е успешно приключена. На пистата Рикардо Тормо във Валенсия финландецът направи 80 обиколки през първия и 91 обиколки през втория ден. Това бе повече от две състезателни дистанции или точно 666 км. Пилотът нямаше никакви проблеми по време на изпитанията.

„Днес нещата преминаха идеално и като цяло смятам, че двата дни ще ми бъдат от голяма полза. Въпреки че карах със стара кола и демонстративни гуми на Пирели, натрупах доста опит в работата с инженерите и екипа. Сега мога да се концентрирам изцяло новата кола на тестовете на Херес. Беше страхотно да карам отново болид от Формула 1 и имам добро предчувствие за предстоящия сезон“, сподели Кими.

Все още обаче не е отговорено на въпроса колко е бърз Райконен след две години извърн Формула 1, след като от Лотус не публикуваха никакви времена от изпитанията.

„Темпото на Кими спрямо вчера се подобри според очакваното“, разкри все пак шеф инженерът Алан Перман. „Още един положителен ден за него. Преди обяд обърнахме внимание на настройките и наклона на гумите отпред и отзад. Следобед направихме симулации на квалификация с малко бензин и два нови комплекта гуми, последвани от дълъг 27 обиколки стинт с пълен резервоар. Впоследствие бяха направени доста симулации на спирания в бокса и стартове.

Успяхме да свършим дори по-рано от предвиденото, защото работата течеше много добре. Със сигурност това бяха доста продуктивни два дни.“

Със сигурност не само Райконен, но и милионите му фенове чакат с нетърпение появяването му с новата кола на Херес на 7 февруари, където поне за момент ще стане ясно дали финландецът не е загубил от невероятната си скорост.