Начало Moto News Аспар се разделят с Дукати

Аспар се разделят с Дукати

44
0

Аспар, отборът на Хорхе „Аспар“ Мартинес, обяви изненадващо преди Гран при на Австралия, че през сезон 2012 няма да използват мотори на Дукати.

Първоначалните планове на екипа бяха за следващата година да се състезават с втори Дезмоседичи, освен този който се ползва сега от Хектор Барбера. Заради проблеми с бюджета се появиха слухове около състезанието на Арагон през септември, че и през следващата година ще се разчита само на един мотор. В Австралия обаче стана ясно, че и тези планове са се провалили.

„Опитахме да намерим заедно с Дукати едно добро решение, за да се състезаваме и през 2012 г. с техен мотор“, обясни Джино Борсои пред Мотор Сайкъл Нюз. „Сега обаче мислим за собствен CRT-проект. Този план обаче се намира в начална фаза, защото първоначално той не съществуваше.“

Заради новото развитие, от Аспар се оглеждат и за други алтернативи. Според Борсои в момента се водят и преговори с Ескил Сутер, за възможната комбинация през следващата година Сутер да кара за екипа с мотор BMW S1000RR. Априля и техния RSV4 също са опция, според Борсои. Разговорите с италианците също вървели в момента.