Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин ще покаже колата си на 3 март

Астън Мартин ще покаже колата си на 3 март

888
0
Астън Мартин

Тимът на Астън Мартин обяви, че ще покаже автомобила си за сезон 2021 във Формула 1 на 3 март. Марката се завръща в Гран през тази година. Основният акционер Лорънс Строл е много амбициран да изведе екипа до върха в F1. Освен инвестиции в инфраструктурата и персонала, той привлече и четирикратния световен шампион Себастиан Фетел. На немския пилот се разчита да помогне на отбора да достигне следващото ниво в развитието си.

Според шефа на тима в F1 Отмар Шафнауер екипът би трябвало да може да се бори за подиуми и дори някоя победа през предстоящия сезон.

„Желанието ни е да стартираме от там, където приключихме миналия сезон. В дълги серии колата ни бе трета като темпо. При конструкторите финиширахме четвърти, зад Макларън. Нямахме късмет. Ако успеем да бележим точки по-постоянно, можем да сме трети. Това трябва да е целта ни“, обясни Шафнауер.

„Определено смятам, че би трябвало да се борим за подиуми. Ако ни се получат нещата – като в Бахрейн или Турция – можем да водим битка за полпозишън и дори да имаме шанс за някоя победа. Себастиан ще ни помогне по отношение постигане на постоянство в представянето. С течение на времето ще се борим в челото все по-често и по-често, чувствайки се все по-комфортно там.“