Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин: Критиките на Алонсо служат като мотивация за отбора

Астън Мартин: Критиките на Алонсо служат като мотивация за отбора

1229
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Майк Крак коментира казаното от Фернандо Алонсо по време на Гран при на Япония. Шефът на Астън Мартин заяви, че отборът приема критиките на Алонсо, които служат „като мотивация“. Крак също така се радва, че испанецът е толкова открит при комуникациите по радиото.

Алонсо направи първото си спиране в бокса в началната фаза на Гран при на Япония. Двукратният световен шампион не бе съгласен с решението на Астън Мартин, което го постави в доста неудобна позиция. Алонсо дори каза по радиото, че отборът „го е хвърлил на лъвовете“. Опитният испанецът също така отново разкритикува слабата топ скорост на неговата кола

Алонсо е известен с това, че е доста откровен при радиокомуникация и никога не е сдържал на чувствата си. Двукратният световен шампион е отправял доста критики както към Астън Мартин, така и към предишните си отбори. Крак обаче призна, че не се смутил от острите забележки на пилота си, които според него са източник на мотивация.

„Мисля, че можете да чуете 20-те пилоти по радиото и да разберете, че всички са много страстни. Ако пилотът не би направил подобно нещо, какъв е тогава?“, каза Крак.

„Това е хубаво нещо. Критиките на Алонсо служат като мотивация за отбора. Това винаги ни дава възможност да погледнем на нещата по различен начин. В крайна сметка всичко е наред.“

Шефът на Астън Мартин обясни и причините на ниската топ скорост на старт-финалната права. Той потвърди, че екипът е заложил на настройки с по-високо ниво на притискане. Това е компромис, който е бил направен заради очакваното високо износване на гумите на японското трасе.

„Колкото повече завинтване болтчета, толкова по-добра е скоростта за по-добро износване и обратното. Трябва да направите избор. В края на краищата се опитахме да изберем малко по-ниски или по-високи стойности на притискане през уикенда. Накрая решихме да се състезаваме с повече притискане“, продължи Крак.  „Автомобилът беше малко по-добър, отколкото очаквахме, що се отнася до представянето в състезанието и по отношение на деградацията. Затова смятам, че беше правилният избор.“

Астън Мартин направи сериозна крачка назад през последните месеци. Отборът от Силвърстоун се смъкна от второ на четвърто място при конструкторите. Тази позиция обаче също не е сигурна заради силното представяне на Макларън. Според Крак, липсата на достатъчно развитие в сравнение с конкурентите е довела до това изоставане.

„Това е борба за развитие. Виждате, че някои отбори са постигнали наистина голям напредък, други – по-малък. Това изглежда съвсем просто- не сме свършили достатъчно работа.  Със сигурност бихме искали да имаме повече резултати от нашите подобрения, но все още има какво да се направи, така че съм уверен, че можем да намалим малко разликата до края на сезона“, завърши шефът на Астън Мартин.