Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин потвърди, че води преговори с инвеститори

Астън Мартин потвърди, че води преговори с инвеститори

1693
0
Ред Бул Астън Мартин 2019
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Астън Мартин потвърди, че води преговори с потенциални инвеститори. Миналата седмица се появи информация, че собственикът на Рейсинг Пойнт Лорънс Строл има намерение да купи британския автомобилен производител.

Смята се, че Строл ще се възползва от спада на цените на акциите на компанията. Тя миналата година излезе на Лондонската фондова борса. При успешна сделка, Строл има намерение да ребрандира тима на Рейсинг Пойнт като Астън Мартин.

„Компанията потвърждава, че преглежда своите финансови изисквания и различни варианти за финансиране“, се казва в съобщението на Астън Мартин.

„Тя също участва в дискусии на ранен етап с потенциални инвеститори във връзка с изграждането на по-дългосрочни взаимоотношения, които могат или не могат да включват капиталови инвестиции.“

Изпълнителният директор на F1 Чейс Кери пък призна, че намирането на спонсори за спорта се е оказало по-бавен и по-труден процес от очакваното.

Според него обаче интересът към Формула 1 в глобален мащаб се увеличава. Кери се надява до края на годината да има подписани нови споразумения със спонсори.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter