Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл купува Астън Мартин?

Строл купува Астън Мартин?

5202
0
Лорънс Строл
Лорънс Строл, снимка: АТР

Екипът на Рейсинг Пойнт може да смени името си на Астън Мартин от следващия сезон. Причината е, че собственикът на тима Лорънс Строл има намерение да купи британския автомобилен производител. Това съобщават популярните издания racefans.net и Autocar, които са направили съвместно разследване.

Смята се, че Строл ще се възползва от спада на цените на акциите на компанията, която миналата година излезе на Лондонската фондова борса. Първоначално ценните книжа струваха 19 лири за акция, докато цената им сега е едва 5 лири. Компанията регистрира загуби в размер на 80 млн. паунда за първите 6 месеца на 2019 г.

Според източник, при успешна сделка Строл има намерение да ребрандира тима на Рейсинг Пойнт като Астън Мартин и да използва прочутия зелен състезателен цвят на марката. Състоянието на Лорънс се оценява на над 2 милиарда евро.

Един бъдещ алианс между Астън Мартин и отбора на Строл, който използва двигатели на Мерцедес, би бил логично продължение на техническото партньорство между британския производител и немския концерн. Астън Мартин използва основно двигатели на Мерцедес за серийните си автомобили.

Такава сделка може да има сериозни последици за тима на Ред Бул. Астън Мартин е основен спонсор на екипа във Формула 1. Освен това двете компании работеха заедно по автомобила Valkyrie, с който британската компания планира да участва в Световния шампионат за издръжливост от сезон 2020/2021 г.

Ред Бул Астън Мартин 2019
снимка: Спас Генев