Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин привлече в редиците си Боб Бел

Астън Мартин привлече в редиците си Боб Бел

1039
0
Боб Бел
Боб Бел, снимка Астън Мартин

Астън Мартин привлече в редиците си Боб Бел. Британският инженер ще заема ръководна позиция в техническия отдел на базирания в Силвърстоун отбор. Съобщението на Астън Мартин дойде само няколко часа след новината, че Бел е напуснал Алпин.

Бел ще докладва на директора на отбора Майк Крак в нова роля, която допълнително укрепва висшата ръководна група в базирания в Силвърстоун отбор. Британецът ще носи цялостна отговорност за техническите, инженерните и изпълнителските функции В същото време отборът на Астън Мартин продължава своето пътуване и развитие в един истински претендент за титлата във Формула 1

Бел носи със себе си много богат опит в F1. 65-годишният специалист е заемал различни висши технически длъжности в отбори като Макларън, Рено и Мерцедес. Бел също така е работил и Бенетон, Джордан и Мейнър/Маруся и забележителна кариера в моторните спортове, която продължава вече четири десетилетия.

„За мен е удоволствие да приветствам Боб Бел в Астън Мартин. Това е ключово назначение за тима. По този начин гарантираме, че оптимизираме всичко, което правим като екип и се фокусираме върху правилните области на ефективност. Постиженията на Боб в спорта говорят сами за себе си. Неговият опит ще ни помогне да продължим да правим стъпки напред по вълнуващото пътешествие, на което сме се отправили“, заяви ръководителят на Астън Мартин Майк Крак.

„Впечатлен съм от напредъка, който Астън Мартин постигна през последните години. Възможността да изиграя своята роля в това пътуване е невероятно вълнуваща. Очаквам с нетърпение да работя с великите технически ръководители на Силвърстоун“, сподели Бел.

„Мащабът и амбицията на този проект са силно мотивиращи. Аз съм работил много в състезанията от F1 и виждам глада и решителността, които движат този екип. Очаквам с нетърпение да изиграя своята роля заедно с Майк и останалите членове на екипа“, добави британският инженер.

По-рано днес стана ясно, че Боб Бел е напуснал Алпин. 65-годишният специалист работеше като технически консултант на френския отбор през последните няколко години.

Бел е поредния специалист, който си тръгва от Енстън последно време. В началото на седмицата Алпин обяви раздялата си с техническия директор Мат Харман и главния аеродинамик Дирк де Беер. Френският тим направи и преструктуриране на техническия си отдел.