Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин привличат главния аеродинамик на Мерцедес

Астън Мартин привличат главния аеродинамик на Мерцедес

2746
0
Астън Мартин
снимка, Астън Мартин

Екипът на Астън Мартин привлече още един високопоставен кадър в опит да се превърне в претендент за титлата. Тимът от Силвърстоун подписа с главния аеродинамик на Мерцедес Ерик Бландин. Британският инженер ще се присъедини към Астън Мартин през месец октомври следващата година, след като е спазил т. нар. „gardening leave“. 

„Mожем да потвърдим, че Ерик Бландин ще започне работа в Астън Мартин през следващата година. Точната дата на започване все още не е потвърдена. Преходът от Мерцедес към нашия екип ще бъде приятелски“, се казва в съобщение на британския отбор.

Бландин е работил в екипите на Ред Бул и Ферари преди да се присъедини към немския производител. От 2017 до момента заема поста главен аеродинамик. Преди известно време Астън Мартин привлече двама инженери от Ред Бул. Единият от тях е Дан Фелоус, бивш ръководител на аеродинамичния отдел на Червените бикове, който трябва да започне работа в началото на 2022. Също така Андрю Алеси трябва да оглави отдела за технически операции.

Набирането на персонал в отбора от Силвърстоун включва също бившият шеф на Макларън Мартин Уитмарш, който ще заеме поста главен изпълнителен директор. Също така инженерният отдел ще бъде оглавен от Лука Фурбато от тима на Алфа Ромео.

Разрастващият се екип на Астън Мартин трябва да разполага с модерно, ново съоръжение от началото на 2023. По план тогава трябва да завърши и надграждането на фабриката, в която са инвестирани 200 млн. британски лири.