Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин се отказа окончателно да обжалва дисквалификацията на Фетел

Астън Мартин се отказа окончателно да обжалва дисквалификацията на Фетел

1267
0
Астън Мартин
снимка: Астън Мартин

Екипът на Астън Мартин се отказа окончателно да обжалва дисквалификацията на Себастиан Фетел от Гран при на Унгария. Четирикратният световен шампион стигна до подиума в 11-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за сезон 2021. След надпреварата обаче при проверка бе установено, че в болида му има само 300 мл гориво при изисквано минимално количество от 1 литър.

Фетел бе дисквалифициран от надпреварата в Унгария, но от Астън Мартин решиха да опитат да променят това решение. Според процедурата отборът първо подаде молба за преразглеждане на дисквалификацията. От екипа твърдяха, че имат нови доказателства. Стюардите обаче отхвърлиха възможността за преразглеждане. Следващата възможна стъпка бе обжалване. В крайна сметка от Астън Мартин се отказаха да продължават.

„След обмисляне на позицията ни и отбелязвайки присъдата на стюардите, че имаше ясни нови доказателства за проблем с горивната система, оттеглихме обжалването си, тъй като вярваме, че ползите от това действие са повече от тези то да продължи нататък“, се казва в краткото изявление на Астън Мартин.

При това положение Люис Хамилтън (Мерцедес) остава на втора позиция, а Карлос Сайнц (Ферари) – на трета. При пилотите Хамилтън е начело в генералното класиране със 195 точки пред Макс Верстапен (Ред Бул) със 187, Ландо Норис (Макларън) – 113 и т.н. При отборите Мерцедес води с 303 точки пред Ред Бул (291) и Ферари (163).