Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин ще има един обновен AMR22B в Барселона и болидът ще...

Астън Мартин ще има един обновен AMR22B в Барселона и болидът ще е за Строл

1384
0
Ланс Строл, Астън Мартин
Ланс Строл; снимка: Астън Мартин

Сезон 2022 във Формула 1 не започна за Астън Мартин така, както в екипа от Силвърстоун се надяваха. 5 кръга след старта на новата състезателна година отборът има актив от едва 6 точки. Единствено Уилямс е с по-лоши резултати досега. Затова от Астън Мартин подготвят сериозен пакет новости за предстоящата Гран при на Испания – вероятно един от най-големите сред всички F1 екипи. Затова вече има предположения, че болидът вероятно ще е B-версия на колата, която досега се състезаваше.

Сред най-големите промени ще е нов под за AMR22. В момента не е ясно дали кутиите за радиаторите ще са с нова конструкция. Икономическата криза, инфлацията, последиците от пандемията и войната в Украйна обаче оказват влияние върху разходите на отборите. Затова от Астън Мартин са взели решение да направят само една обновена версия на автомобила и тя ще е за Ланс Строл

По този начин отборът ще може да направи директно сравнение между оригиналния и новия вариант на AMR22. Според някои преценки B-версията щяла да е „половин нова кола“. Пистата Каталуния е особено удобна за подобни съпоставяния. Поведението на болида все още в известна степен е мистерия за екипа на Астън Мартин.

Междувременно Себастиан Фетел заяви, че в родината му Германия просто не могат да се справят с настоящите нива на таксите, които са необходими, за да са домакини на надпревара от Формула 1

„Не знам дали Германия ще се върне в календара за мен (преди да се оттегля). Аз имах привилегията дълги години да се състезавам там. Ако погледнете къде има надпревари сега, то според мен Германия просто не е готова да плаща такива пари, за да има Гран при. Просто е“, заяви Фетел.

„Други региони, други страни в Европа имат проблеми. Мисля, че Спа (в Белгия) е добър пример. Случилото се миналата година беше много лошо – дъжда, отмяната на състезанието, а хората не получиха парите си за билетите. Но според мен е погрешно да обвиняваме Спа за това, защото те се борят да си върнат средствата, които губят. Не знам какво ще стане. Не пиша бизнес плановете и не поставям целите на спорта. Да, новите места, където ходим, са страхотни, но там огромна роля играят парите“, добави четирикратният световен шампион.

„Жалко, че няма Германия в календара. Ще е много тъжно да изгубим Спа. Много се говори и за Испания, където също ще е лошо да няма състезание. А ако тези страни не са готови да плащат огромните такси, просто ще отпаднат от листата. Някои състезания изглежда като че ли имат гарантирано място – Силвърстоун, Монца, но кой знае? Да видим какво ще стане през следващите години“, добави пилотът на Астън Мартин.