Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин удължи партньорството с Aramco и обяви новото си наименование

Астън Мартин удължи партньорството с Aramco и обяви новото си наименование

2668
0
Астън Мартин и Aramco
снимка, Астън Мартин

Астън Мартин удължи партньорството си с Aramco. Отборът от Силвърстоун подписа многогодишно споразумение със саудитския петролен гигант. Астън Мартин също така обяви наименованието си през следващия сезон- Aston Martin Aramco Formula One Team.

През 2022 г. Астън Мартин сключи стратегическо партньорство с държавната петролна компания на Саудитска Арабия. То включваше право за съвместно участие в F1.

Сделката с Aramco включваше споделяне на правата за името с Cognizant. Американската технологична кампания бе първият официален партньор на тима след неговото ребрандиране през 2021 г. Cognizant остава един от ключовите партньори на Астън Мартин, макар че вече няма да присъства в официалното наименование на тима

Най-новото партньорство на Астън Мартин и Aramco ще обхване и предстоящата промяна в регламента на F1 през 2026 г. Тогава британският тим ще премине към използване на задвижващи системи, произведени от Хонда. Същевременно Aramco възнамерява да предоставя най-добрите в класа си технологии за доставка на усъвършенствани горива и смазочни материали на отбора.

Собственикът на тима на Астън Мартин Лорънс Строл смята, че подновеното споразумение илюстрира „ясна демонстрация“ на „споделената амбиция“ на двете компании за успех в F1.

„Гордеем се, че продължаваме и укрепваме успешното си партньорство с Aramco. Вече се радваме на важни стратегически отношения. Подкрепата им като наш титулярен партньор за следващите пет години е ясна демонстрация на общите ни амбиции“, сподели Строл-старши.

„От 2022 г. насам те играят ключова роля в пътуването на тима във Формула 1. Техният принос ще става все по-значим през следващите години“, продължи собственикът и изпълнителен председател на тима. „Работим заедно по няколко ключови инициативи. Тук се включва разработването на усъвършенствани горива за 2026 г., когато започваме партньорството си с Хонда.“

„Експертният опит и продуктите на Aramco ще имат реален принос за представянето ни на пистата. Те ще добавят значителна стойност в много други области на нашата организация, особено в новия ни технологичен център“, завърши още Лорънс Строл.

„Радваме се, че станахме ексклузивен титулярен партньор на отбора на Астън Мартин във Формула 1“, каза Набил Ал-Джама.

„Откакто си партнираме с отбора през 2022 г., станахме свидетели на това как той направи значителни крачки напред. Радвахме да отпразнуваме някои много специални моменти, включително осем подиума през този сезон.“

„Бъдещето на Aston Martin Aramco Formula One Team е светло. Днешната новина потвърждава дългосрочния ни ангажимент към Астън Мартин, където експертизата и технологиите на Aramco могат да допринесат за усъвършенстваното представяне на автомобила, особено с разработването на усъвършенствани горива и смазочни материали“, добави изпълнителният вицепрезидент на Aramco.