Начало Автомобили Audi обнови леко супермодела си R8

Audi обнови леко супермодела си R8

96
0
Audi,R8

След седем години пазарен живот, през които бяха лансирани и открития Spyder и топ-модификацията GT, компанията Audi представи обновеното си спортно купе R8.
Основните разлики спрямо предшественика са във външността, където нови са напълно светодиодните фарове, променената броня и модернизирана радиаторна решетка и въздухозаборници.
В задната част измененията са засегнали светлинните блокове, дифузьора, отворите за вентилация, накрайниците на ауспуховите тръби и шрифта на надписа R8. В интериора се използват нови материали, появили са се планки за смяна на предавките зад волана, нови стрелки на циферблатите и вече се предлагат нови комбинации за оформяне на салона.
Гамата двигатели е останало непроменена – 4,2-литров V8 с мощност 430 к.с. и 5,2-литров V10 с 525 к.с. Досегашната автоматична трансмисия R-tronic е заменена от 7-степенна S tronic с два съединителя, предлага се и 6-степенна механична скоростна кутия.
Обновена е и спирачната система, като железните дискове са олекотени с 2 кг., спирачните апарати отпред са 8-бутални, а задните – 4-бутални.
Позната модификация GT (560 к.с.), произведена в ограничена до 333 екземпляра серия, е заменена от новата топ-версия Audi R8 Plus. Тя ще се предлага само като закрито купе с повишена до 550 к.с. (540 Нм) мощност на мотора V10. Максималната му скорост с механична скоростна кутия достига 319 км/ч, а с роботизираната S tronic – 317 км/ч. Ускорението до 100 км/ч. заема 3,8 и 3,5 сек. съответно.
В стандартното оборудване на R8 Plus са включени преден сплитер от подсилена с карбон пластмаса, карбон-керамични спирачни дискове, адаптивно електронно управлявано окачване и различни настройки на пружините и амортисьорите.
Продажбите на обновеното купе и роудстър Audi R8 на европейските пазари стартират в края на годината, а цените в Германия започват от 113 500 евро за базовата закрита версия и 124 800 за открития Spyder, докато за модификацията Plus цената е фиксирана на 173 200 евро.