Audi с две световни премиери на IAA

289
0

Две световни премиери показва Audi на международния автомобилен салон във Франкфурт (IAA). Марката с четирите ринга блести и с множество новости както в областта на електрическата мобилност, така и при конвенционално задвижваните модели.

Премиерите на Audi са концептуалният AI:TRAIL и RS 7 Sportback

Първият модел представя визията на марката за електрически всъдеход на бъдещето. RS 7 Sportback пък разширява спортната гама на бранда. Наред с тях бе представен и новият болид за Формула Е – e-tron FE06.

С представянето си на IAA 2019 Audi продължава своята моделна офанзива

Експозицията на марката включва общо 30 автомобила. 17 от тях излизат за първи път пред широка публика. A4 и Q7 са в основно обновени версии. Сред другите модели са A1 citycarver, Q3 Sportback и RS 6 Avant: те само част от акцентите в моделния асортимент на марката. Изложени са на близо 3100 квадратни метра площ и могат да бъдат разгледани във Франкфурт до 22 септември.

Наред със серийните модели големият акцент в представянето на Audi са четирите визионерски студии на бранда.

AI: TRAIL е с електрическо задвижване и революционна концепция на каросерията

Това е четвъртият автомобил в серията концептуални модели на бранда, започнала с представянето на Aicon – пак на IAA, но през 2017 г. PB18 e-tron дебютира в Пебъл Бийч през 2018 г. За IAA 2019 той получи ново име и сега се нарича AI:RACE, което не оставя съмнения относно характера на колата. AI:ME се появи на бял свят на тазгодишния салон в Шанхай.

e-tron FE06 пък е автомобилът, с който през ноември Даниел Абт и Лукас ди Граси ще започнат отново да се борят във Формула Е. Това ще е шести сезон не само за първенството, но и за двамата пилоти на тима от Инголщадт. Няма друга двойка състезатели, която да е участвала по-дълго и по-успешно в сериите за електрически коли.