Начало Други Аукционът за Дан Уелдън събра $627 203

Аукционът за Дан Уелдън събра $627 203

80
0
Дан Уелдън

Онлайн благотворителен аукцион събра над 600 000 долара за Dan Wheldon Family Trust Fund. Организаторите не очакваха подобни приходи и изразиха изненадата и благодарността си. Идеята се роди малко след трагичната гибел на Дан Уелдън. Той загина при масова катастрофа в последния кръг от сериите Индикар миналата година.

Не мога да благодаря достатъчно на всички ви за подкрепата ви за семейство Уелдън – написа Греъм Рейхъл в личния си Туитър акаунт. – Действията ви означават страшно много. Много хора вложиха сериозни усилия, за да се случи всичко това, но дори след началото не мислехме, че нещо подобно е възможно. Изпитахме сериозен шок от количеството събрани средства.

Точната сума е $627 203 и това са приходите от продадените на аукциона предмети. В нея не се включват личните дарения, изпратени директно на тръста, който ще се използва за отглеждането и обучението на синовете на Уелдън Оливър и Себастиан.

Съпругата на пилота Сузи заяви, че е изключително трогната от помощта и състраданието на всички.

От самото начало бях поразена от огромното съчувствие и безусловната подкрепа на приятелите на Дан, феновете му и хората от спорта като цяло. Трогната съм от щедростта на всички и ми се иска да разберат колко съм благодарна, колко високо оценявам добротата и любовта им – каза още тя.

Идеята за аукциона тръгна от Греъм Рейхъл. Той дари каската, обувките и ръкавиците си от състезанието в Лас Вегас, в което загина Уелдън. След това множество негови колеги дадоха свои неща, включиха се атлети като колоездачната легенда Ланс Армстронг, шампионът от МотоGP Ники Хейдън, тенис легендата Били Джийн Кинг и т.н. Постепенно всичко се разрасна толкова, че Рейхъл не бе в състояние да се справи сам. Нещата бяха поети от eBay и агенция Auction Cause. През изминалата седмица бе обявено, че всички събрани предмети и вещи са разпродадени и обявиха крайната сума.