Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Авансът на Ферари може да е половин секунда, твърди Хамилтън

Авансът на Ферари може да е половин секунда, твърди Хамилтън

2253
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън смята, че във Ферари може да са с до половин секунда на обиколка по-бързи от Мерцедес. Пилотите на Скудерията постигат най-добрите времена в тестовете до момента.

Днес сутринта в последния ден Фетел беше по-бърз от втория Ботас с 0.340 сек при едни и същи гуми С5 и кратка серия с предполагаемо малко количество гориво.

„Не съм сигурен каква е разликата. Мисля, че потенциално е половин секунда. Нещо такова, каза Люис, който кара болида на Мерцедес в последната сесия днес следобед. – Ще анализираме много неща от този тест.

Има режими, които ще се опитаме да внедрим. С тях няма да можем да спечелим много време. Надявам се да наваксаме поне 0.1 сек само от по-доброто разбиране на колата. Ще имаме нови компоненти за първия старт.”

Люис също така очаква тази предполагаема разлика от 0.5 сек на обиколка да намалее за първото състезание в Австралия. „Няма причина да не очаквам това да се случи, каза Хамилтън. – Но никой не знае точно какви са разликите. Във Ферари са по-бързи на правите.

Но това може да е поради няколко причини. Може да е заради огъващи се крила, които те използваха в миналото, и които намаляват съпротивлението. Може да са с по-високи режими на двигателя. А може и просто колата да им е по-ефективна като цяло и да има по-малко съпротивление.”