Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел изпревари с 0.3 сек Ботас в сутрешната сесия на Каталуня

Фетел изпревари с 0.3 сек Ботас в сутрешната сесия на Каталуня

2390
0

Себастиан Фетел с Ферари постигна най-добро време в сутрешната сесия от последния 8-и ден от тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня.

Германецът записа 1:16.221 мин с най-меките гуми C5, което е най-добрият резултат в изпитанията досега. Той е с 10 хилядни по-добрър от този на другия пилот на Ферари Шарл Льоклер от вчера.

На 0.340 сек от Фетел днес остана Валтери Ботас с Мерцедес със същите гуми. И двамата направиха квалификационни симулации и се предполага, че са със сравнително малко количество гориво.

Повечето пилоти тази сутрин правеха именно квалификационни опити с меки гуми. Също с C5 трети се нареди Данил Квят с Торо Росо. Той изостана на 3 десети от Ботас.

В класирането следват Сайнц с Макларън, Грожан с Хаас (с най-много обиколки от всички) и Рикиардо с Рено, събрани в малки разлики.

Близко до тях беше и Кими Райконен от Алфа Ромео с C5. В самия край на сесията финландецът спря на пистата и предизвика червени флагове. Това беше единственото спиране на теста.

Много добро време с C3 гуми, средни по-твърдост, записа Макс Верстапен от Ред Бул – 1:17.709 мин. След катастрофата на Пиер Гасли вчера, „биковете” използваха по-стара версия на един от дефлекторите си. Очаквано последен отново беше пилот на Уилямс. Въпреки че ползва най-бързите C5 гуми, Роберт Кубица записа едва 1:18.993 мин.