Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Австрийското правителство не се противопоставя на провеждането на Гран при в страната...

Австрийското правителство не се противопоставя на провеждането на Гран при в страната без зрители

666
0
Ред Бул Ринг
снимка: Ред Бул

Австрийското правителство не се противопоставя на провеждането на Гран при в страната без зрители, заяви спортният министър и вицеканцлер Вернер Коглер. Първите 9 старта от календара на Формула 1 за 2020 г. бяха отменени или отложени. Очаква се и десетото състезание – това за Голямата награда на Франция – да бъде официално отсрочено, тъй като в страната е забранено провеждането на масови мероприятия до средата на юли. При това положение Гран при на Австрия би могла да е първото състезание от шампионата за 2020-та.

„Не искаме да се пречкаме”, бе отговорът на Коглер в отговор на въпрос дали правителството би позволило надпреварата да се състои. „Всичко трябва да се обмисли в рамките на настоящите ограничения за влизане и излизане от територията на страната. Не искам да предполагам дали тук-там ще се налагат изключения.”

Той все пак отбеляза, че с Формула 1 е свързан много технически персонал. При около 60 души на тим, служителите на Либърти Медия и ФИА, както и необходимите за подсигуряване безопасността на пистата хора бройката отива на над 1000 души. Те биха били още повече, ако се провеждат и поддържащи Гран при-то надпревари.

Австрия започна постепенно отслабване на мерките, наложени заради пандемията от COVID-19

В страната са достатъчно уверени, че са овладели ситуацията с коронавируса, за да планират провеждането на някои спортни събития от началото на май – само след две седмици. Сред съоръженията, които ще заработят от 1 май, са игрища за голф, тенис кортове и др. Ще се практикуват спортове, при които може да се спазва достатъчна дистанция. Коглер изрично посочи, че дисциплини без пряк контакт между участниците ще имат предимство пред отборните такива.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter