Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отложиха Гран при на Канада

Отложиха Гран при на Канада

1117
0
Гран при на Канада, Монреал, Жил Вилньов
снимка: Пирели

Гран при на Канада стана поредната отложена надпревара от Формула 1. През март организаторите на състезанието споделиха, че шансът за провеждането му през юни, е 50-50. Развитието на пандемията от COVID-19 обаче не позволява то да се състои на предварително определената дата.

„За нас щеше да е чест да сме домакини на първото състезание от световния шампионат на Формула 1 за 2020 г., но със съжаление обявяваме отлагането на Гран при на Канада”, се казва в официалното изявление.

„Решението не бе взето леко или лесно. През последния месец бяхме в постоянна връзка с Формула 1 и представители на град Монреал, Туризъм Монреал и федералното правителство. Следваме указанията на експертите, предоставени ни от властите. Мислите и искрените ни благодарности са с хората, работещи неуморно да опазят здравето и безопасността, да подсигурят храната ни в тези трудни времена.”

„Гордея се, че толкова прекрасни инициативи и технически умения от Формула 1 се прилагат в кризисен момент. Понастоящем е жизненоважно да преодолеем COVID-19. Ще ви приветстваме с отворени ръце на пистата Жил Вилньов, когато е безопасно да дойдете.”

Изявлението бе подписано от президента и CEO на канадската Гран при Франсоа Дюмонтие.

Главният изпълнителен директор на Формула 1 Чейс Кери допълни, че спортът ще направи страхотно шоу, когато отиде в Монреал по-късно през годината. Неговото желание е първенството да има поне 15 старта.

Стартът на пистата Жил Вилньов е сред най-популярните и обичани и от фенове, и от отбори. Това е деветото състезание, което няма да се състои на предварително определените дати. Досега стартовете в Австралия и Монако бяха отменени, другите се водят отложени.