Начало Автомобилни новини Автомобилен салон София 2019 отвори врати

Автомобилен салон София 2019 отвори врати

1988
0

Международният автомобилен салон София 2019 отвори врати. В рамките на 10 дни столицата ще бъде дом на най-доброто, което автомобилната индустрия може да покаже тази година и всички водещи производители, събрано под покрива на Интер Експо Център в София. Изложението се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП). Софийският автосалон е едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA) наред с тези в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт и Токио.

На откриването присъстваха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към Народното събрание Станислав Иванов, народни представители, ръководители на дипломатически мисии и търговски представителства, заместник-министрите на икономиката и на транспорта Лъчезар Борисов и Ангел Попов, Анджела Тотева – зам.-председател на ДА „Безопасност на движението по пътищата“, ръководители на държавни и изпълнителни агенции и др.

„Днес отваряме вратите на 24-ото изложение. Това няма да е витрина, това ще са отворени врати на автомобилния свят“, каза председателят на ААП Александър Миланов

„Ще видим представители на автомобилната индустрия от страни, като Германия, Франция, Испания, Италия, Румъния, Индия, Китай, Швеция, Южна Корея, САЩ… Всички са тук. Пожелавам на изложителите успех, а на нашите гости – да изпитат незабравими моменти, да си тръгнат от тук с много емоции, много информация, много мечти и нови автомобили.“

Експонатите на Автосалон София 2019

Министърът на транспорта Росен Желязков допълни, че посоката на развитие на автомобилната индустрия се вижда по експонатите. Автомобилите ще стават все по-смарт, ще общуват един с друг, с инфраструктурата, с водача, ако има такъв в автомобила. Нови технологии ще помогнат колите да стават все по-достъпни. „Ангажиментът на правителството е все повече нови автомобили да са в обръщение, все повече нови автомобили да се купуват, да стават все по-достъпни. Това става с инструменти – фискални и други. Новият автомобил е не само по-екосъобразен, но и по-безопасен, а това наистина е целенасочена политика“, подчерта министър Желязков.

Международният автомобилен салон София 2019 ще е отворен за широката публика от 12 до 20 октомври в Интер Експо Център. Участват над 75 фирми-изложители, които представят повече от 250 експоната, от тях – 14 нови модела мотоциклети. Повече от 70 технологични новости и автомобилни премиери очакват посетителите на софийския автосалон, както и редица атракции.