Автомобилният пазар в България: растеж, лизинг и екологични тенденции

2347
0
снимка iStock/УниКредит Булбанк

С всяка изминала година, все повече българи избират да направят покупка на чисто нов лек автомобил, според данни на Асоциацията на европейските автомобилни производители (АСЕА). Само до юни тази година, в България бяха регистрирани над 3 800 нови леки автомобила, което представлява ръст от 34.7% спрямо същия месец през 2022 г.

Не всяка година виждаме подобен ръст на един толкова утвърден пазар като автомобилния. И все пак точно това се случва в България, където регистрациите на нови автомобили растат с безпрецедентни темпове.

България следва европейските тенденции за ръст в сектора. Един от ключовите фактори за увеличението на продажбите в сектора е наличието на гъвкави лизингови решения на пазара. Компании като УниКредит Лизинг предоставят финансови възможности, които правят новите автомобили по-достъпни за по-широк кръг клиенти.

УниКредит Лизинг се разпознава сред потребителите като лоялен партньор както за клиенти, така и за доставчиците на всички видове активи. Успешната позиция на пазара се дължи на комбинация от фактори, включително разпознаваем висок професионализъм, широка гама от продукти и услуги и индивидуален подход към клиентите.

Дружеството предлага разнообразие от решения, които позволяват различни форми на финансиране на нови леки автомобили.

В УниКредит Лизинг вярваме, че ключът към успешен бизнес не е само в предлагането на финансови решения, но и в създаването на истински партньорски отношения с нашите клиенти. С професионализма на нашите експерти, гъвкавост и иновации, успяваме да отговорим на растящите изисквания и потребности на клиентите. Това, което ни отличава, е нашият ангажимент към клиентите и готовността ни да ги подкрепим в техния избор за мобилност и екологичност. Вярваме, че съвместните ни усилия могат да направят бъдещето по-добро и по-екологично чисто.“ коментира Иван Апостолов, главен изпълнителен директор на УниКредит Лизинг.

Бърза и опростена процедура за кандидатстване и одобрение, по-ниска първоначална инвестиция и погасителен план според нуждите на клиента са само част от атрактивните условия, които компанията предлага. При лизинг на леки автомобили активът остава собственост на лизингодателя до пълното му изплащане, a придобиването му в края на лизинговия период е опция, която дружеството предлага на клиента и той сам решава дали да се възползва от нея. Всеки клиент на УниКредит Лизинг получава високо ниво на обслужване, професионализъм и качество на услугите, с индивидуален подход при вземане на решение за покупка.

Българите стават все по-информирани за важността на опазването на околната среда и избират по-екологичен транспорт за придвижване. УниКредит Лизинг се грижи и за повишената осведоменост за екологичните въпроси, като подкрепя избора за закупуването на електромобил, чрез специалния си продукт – Зелен лизинг, за едно по-добро бъдеще без замърсяване на околната среда, по-лесна поддръжка на двигател и лесен достъп без такси за паркиране в центъра на големите градове.

Съчетанието на различни фактори прави пазара на автомобили в България особено динамичен и привлекателен. Инвестицията в нов лек автомобил е също и инвестиция в удобство, мобилност и стил на живот, които днес се ценят повече от всякога.

Пълна информация за условията за закупуване на лек автомобил с УниКредит Лизинг може да намерите и на интернет страница им.