Начало Автомобили Автомотор корпорация представи официално новият Citroen C3

Автомотор корпорация представи официално новият Citroen C3

160
0

С приятно тържество в центъра си край Божурище официалният вносител на Ситроен у нас Автомотор корпорация представи новото поколение модели С3 на френския производител. Новият С3 заменя досегашния модел, превърнал се в истински бестселър с над 2 млн. продажби. Колата е изградена по същата печеливша формула – оригинален стил, интелигентна архитектура в компактни външни размери. При 3,94 м дължина, 1,71 м ширина и 10,2 м радиус на завиване, той е отлично адаптиран към градските условия. В същото време обемът на багажника е оптимизиран до 300 литра, а са потърсени и редица места за багаж (конзола, жабка, централен подлакътник). Седалките са с променена височина и улесняват достъпността и видимостта.

Една от интересните новости е предното стъкло Zenith. Благодарение на дължината си, то увеличава зрителното поле на пътниците отпред с 80 градуса. По-тънките лайстни подобряват видимостта. За първи път в света “прогресивно преливане” позволява плавен преход между силната защита от слънцето за пътниците отпред и обичайната прозрачност на предното стъкло. С3 ще е с най-голямото челно стъкло и най-малкия покрив на пазара.

C3 ще се предлага с нова аудиосистема RD4 MP3, USB Box (изход USB + жак, съвместим с iPod, пакет хендс фри Bluetooth) и навигация MyWay.

Моделът излиза на пазара с много икономични и ефективни двигатели, между които и версия със само 99 гр/км CO2, с двигателя HDi 90 FAP.

Оборудвани с ръчни пилотирани скоростни кутии 5 и 6 предавки, дизеловите версии ще са 95 и 90 гр/км CO2 вредни емисии.

Видеото е заснето от предаването МотоАвангард.