Начало Автомобили Автомотор Корпорация стана на 20 години

Автомотор Корпорация стана на 20 години

244
0
Автомотор Корпорация

Автомотор Корпорация отбеляза своята 20-годишнина на официално тържество, което се състоя в единственото по рода си в България Автомобилно селище Ситроен Божурище. Специално за повода пристигнаха директорът на Ситроен Испания и южна Европа – г-н Алфредо Вила Бланко и зоновият мениджър за южна Европа – г-н Жан-Кристоф Каландо. Присъстваха и посланикът на Република Франция в България – Негово Превъзходителство Филип Отие, представители на бизнеса, известни български лица от шоубизнеса и спорта, представители на медиите, клиенти и приятели на Автомотор Корпорация. Солистите на Нов симфоничен оркестър, дългогодишен партньор на компанията, посрещнаха гостите и изнесоха концерт в три части. Солистите на Софийската опера и балет изпълниха миниатюра-ремикс по балета Лешникотрошачката на Чайковски и миниатюра-ремикс по музика на Шопен. Водещата на събитието, едно от най-известните лица на БНТ – Мира Добрева, беше ослепителна с тоалет на BCBG Maxazria.

Автомотор Корпорация е официален вносител на марката Ситроен за България от 1991 г. Днес, компанията е с уставен и резервен капитал от 22 милиона лева, като почти всички служители са и нейни акционери, и в структурата й се включват 19 фирми. Автомотор Корпорация бързо развива една от най-големите национални дистрибуторски мрежи в България. Към момента фирмата има 21 оторизирани центъра, позиционирани на ключови места в 16 града. Фирмата е доставила 26 000 автомобила на своите клиенти. Един от основните приоритети за компанията е обучението и квалификацията. За двадесет години са реализирани над 68 000 човекочаса обучение за технически кадри, осъществени са и редица търговски обучения във Франция и България. Фирмата е първата в бранша, която се сертифицира по ISO.

Най-ценният капитал на Автомотор Корпорация са хората. Квалификацията, непрекъснатото обучение и самообучение са основен приоритет, залегнал в стратегията на фирмата. За 20 години много ръководители и специалисти са обучени в Ситроен Франция, създаден е международен център за обучение, първоначално в град Бургас, след това в София , в който са се обучили стотици кадри от България, Румъния, Сърбия и Македония. Провеждани са и редица курсове от френски специалисти у нас. Днес, в компанията и нейната мрежа работят над 600 души професионалисти в своята област.
Благодарение на дългогодишното си партньорство с Автомобили Ситроен и качеството на предлаганите продукти и услуги, Автомотор Корпорация налага своя имидж на стабилен партньор и висококонкурентен доставчик.

Корпоративни клиенти на фирмата са:

– Министерство на Здравеопазването с над 800 доставени линейки за нуждите на спешна медицинаска помощ
– Министерство на Вътрешните Работи с 200 доставени автомобила за нуждите на Гранична полиция по изпълнение на програма Шенген
– Министерство на Образованието
– Министерство на Правосъдието
– Български пощи
– Маршрутни таксита София
– OfficeOneSuperstore
– Куриерските фирми UPS, DHL, Ин Тайм
– Банките ДСК, Уникредит Булбанк
– Астра-Зенека, Сервие
– ЕОН и др.

За двадесетте години присъствие на пазара, автомобилите Ситроен и екипът на Автомотор Корпорация получават редица награди. Моделите С2, С3 и С5 получават златен медал от Пловдивския международен панаир, за автомобил на годината в България са избирани моделите С4 и С5, и моделите Немо и Джъмпи в категория ван .С3 печели наградата на Autobest, С6- наградите Интериор на годината и Бизнес автомобил на годината в конкурса Play cars. Концептуалният модел C-Metisse печели наградата Автомобил на утрешния ден. Автомотор Корпорация печели награда Златен лъв от Произведено в България за производство на линейки. Марката Citroën е избрана за Superbrand в България. Автомотор Корпорация получава най-високото отличие от Автомобили Ситроен за цялостната си дейност – трофей Магелан. През 2009 г интернет страницата на фирмата печели второ място в конкурса „Сайт на годината“, категория „корпоративен сайт“.

През 2007 година генералният директор на Автомотор Корпорация, г-н Кирил Сандов е номиниран с указ на френския президент за Кавалер на Националния орден за заслуга , а през 2008 година – президентът Георги Първанов го награждава с най-високото българско отличие – Орден Стара Планина.