Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас се надява да се бори за победа

Ботас се надява да се бори за победа

70
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас се надява да се бори за победа в Гран при на Италия. Финландският пилот на Уилямс се нареди трети на стартовата решетка за надпреварата на пистата Монца, а съотборникът му Фелипе Маса ще е четвърти – до него на втора редица.

– Мерцедес изглежда има повече скорост. Очаквахме в квалификацията да сме малко по-близо до тях, но наистина се надявам да се борим за победа. Смятам, че състезателното ни темпо е добро. Зависи дали те ще са по-силни в това отношение. И днес се трудихме на максимум – винаги го правим. Задължително се целиш към най-силния възможен резултат. Искаш да свършиш най-добра работа, но границата между старание и максимална атака е доста тънка – обясни Ботас.

Според Валтери той бил близо до оптимална обиколка в квалификацията:

– Има доста спирания и неравни места, което прави карането сложно при такава висока скорост. Но днес успях доста добре да намеря точките за спиране. Освен това тур за тур времената бяха наистина постоянни. Определено чувствам, че не можех да извлека повече от болида. Имаме още малко работа. Освен това никога не бива да подценяваме съперниците си. На Спа видяхме, че Ред Бул са бързи – там не очаквахме да сме зад тях. Затова не бива да пренебрегваме никого. Но тук сме по-уверени, отколкото на Спа.

Маса от своя страна определи квалификацията като добра за себе си и тима. Той сподели, че му е липсвало съвсем малко, за да е позиция по-напред.

– Не сме твърде далеч от Мерцедес и смятам, че всички в екипа са доволни от резултата. Надпреварата е дълга, състезателното ни темпо е добро, така че кой знае какво може да стане. Дано е само поредната част от един силен уикенд. Наистина ще дам всичко от себе си, за да се кача на подиума – допълни бразилецът.

Шефът на отдела за представяне Роб Смедли каза, че предимството, което задвижващата система Мерцедес дава на отбора точно на Монца е просто феноменално:

– Квалификацията бе първата стъпка към сериозно количество точки. Намираме се на желаните позиции. Като се има предвид колко трудно е справянето с големи очаквания, то всички са щастливи от резултата. Целта ни е да вземем повече точки от съперниците в шампионата и изградихме добра база, за да я постигнем.