Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бианки все още е в критично състояние

Бианки все още е в критично състояние

82
0

Пилотът на Маруся Жул Бианки все още е в критично състояние и се бори за живота си. Той претърпя катастрофа по време на Гран при на Япония, след която бе откаран в болница в Мие. Там бе опериран и след това преместен в интензивно отделение.

Мие Дженеръл Хоспитал е номинираната от организаторите на надпреварата на Сузука болница, която да приема пострадали при инциденти на трасето. Тя е с около 500 служители – от тях 100 лекари – и има специализация в мозъчна хирургия.

Бианки е бил приет около 45 минути след катастрофата си. Той е претърпял само една операция, която е продължила три часа. Появилата се снощи информация през френски и британски медии, че Жул диша самостоятелно, бе опровергана тази сутрин от Скай Спортс, чийто репортер съобщи, че пилотът е на респиратор.

От болницата няма официално изявление до момента. Такова не се очаква поне до момента, в който там пристигнат родителите на Бианки. От отбора му Маруся съобщиха, че допълнителна информация за състоянието му ще бъде давана в съответствие с желанията на семейството. От ФИА също искат първо да обсъдят случващото се с Филип и Кристин Бианки преди да дават следващи изявления.

– Те ще се срещнат с лекарите и може би след това ще получим новини относно състоянието на Бианки. Такива до момента няма, тъй като и хората от Формула 1, и тези от болницата искат да говорят със семейството преди да информират медиите каква е ситуацията – обясни Крейг Слейтър по Скай.

От Маруся посочиха, че семейство Бианки са приоритет за тях и ще се ръководят от техните желания при съобщаване на информация.

Жул Бианки се удари в задната част на трактор, излязъл да прибере катастрофиралия по-рано Заубер на Адриан Сутил. На мястото на инцидента пристигна линейка, след като маршалите се обадиха, че французинът е пострадал. В изявлението на ФИА бе посочено, че направената на пилота компютърна томография е показала тежка контузия на главата.