Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас готов да се бори дори за полпозишън

Ботас готов да се бори дори за полпозишън

28
0

Валтери Ботас изостана на повече от 0,9 сек от най-бързото време днес и се класира на пета позиция. Въпреки това финландският пилот на Уилямс е оптимист за остатъка от уикенда. Надежда за това му дава доброто представяне още от петъчния ден, когато обикновено колите на сър Франк не показват пълния си потенциал. Ботас очаква дори да има шансове да се бори за победата в квалификацията в утрешния ден.

„Мисля, че Мерцедес продължават да имат сериозно предимство“, заяви Ботас след края на петъчния ден. Но днешното ни представяне изглежда доста добро в сравнение с другите уикенди през този сезон. Особено това в една обиколка. Трябва обаче да продължим работата си по баланса.“

Това изявление определено е изненадващо, особено като се има предвид, че екипът не пристигна в Бразилия с големи надежди за добро представяне, защото характеристиките на пистата определено не са от най-удобните. Освен това Ботас изпусна първата свободна тренировка, за да отстъпи колата си на местния любимец Фелипе Насър.

„За петъчен ден нещата определено изглеждат доста добре. Все още обаче не знаем как ще се развие времето. Предпочитаме да остане сухо, но дори и да завали съм оптимист, защото показваме добър избор на гуми на мокро и подобряваме непрекъснато представянето си при подобни условия.

Едно е сигурно – пистата се чувства по съвсем различен начин с новото покритие. Изглежда, че непрекъснато има достатъчно сцепление, което бързо се увеличава.“

Въпреки това финландецът имаше известни проблеми и с двата типа гуми, особено на задната ос.