Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Балансът е сравнително добър, каза Бътън; Алонсо: Трябва да стигнем до финала

Балансът е сравнително добър, каза Бътън; Алонсо: Трябва да стигнем до финала

52
0

Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо не успяха да прескочат Q1, каквито надежди се появиха след вчерашното по-стабилно представяне на Макларън-Хонда в тренировките на пистата в Шанхай.

Англичанинът се класира 17-ти, а съотборникът му е на позиция зад него (18-ти) за утрешната Гран при на Китай. Времето на Бътън – 1:39.276 мин – бе с 2 десети от секундата по-слабо от необходимото, за да се класира за Q2.

„Надявахме се да сме малко по-близо, отколкото бяхме днес”, отбеляза Дженсън. „В тренировките със сигурност изглеждахме по-конкурентоспособни. Балансът на колата е сравнително добър, но времето за обиколка все още не е достатъчно силно. Освен това болидите пред нас направиха по-голям скок напред този следобед за разлика от нас и трябва да разберем защо се получи така. Като цяло направихме отделни подобрения този уикенд, но квалификацията не се получи. Дано утре нещата са по-добре.”

Алонсо пропусна цялата трета тренировка, след като спря на пистата заради проблем със свещ. Той посочи, че Макларън остана на 0,2 сек от Q2 и отново каза, че отборът има прогрес.

„Това е още една стъпка напред, но представянето все още не е добро и трябва да продължим да работим. Приоритетът ни за утрешната надпревара е да завършим. Това ще ни позволи да научим повече неща за болида и да открием възможни проблеми. Отпадането и на двата болида в Малайзия не бе оптимален вариант, така че тук трябва да стигнем до финала”, допълни испанецът.

Рейсинг директорът Ерик Булие каза, че се колебае дали да използва „разочароващо”, за да опише представянето на Макларън в квалификацията, но призна, че в тима са се надявали на малко по-добър резултат.