Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Боб Бел започва работа във Ферари през март догодина

Боб Бел започва работа във Ферари през март догодина

41
0
Боб Бел

Бившият технически директор на Мерцедес Боб Бел ще започне да работи във Ферари през март догодина. Той подаде оставка още през декември 2013 г., а официално напускането му от Бракли бе обявено през април тази година. От Мерцедес не реорганизираха техническия си екип, като отговорностите на Бел бяха поети от Пади Лоу, а позицията технически директор не съществува.

Според италианския вестник Гадзета дело Спорт специалистът е приключил окончателно с Бракли преди броени дни. Във Ферари той ще се присъедини към Джеймс Алисън, с когото работеше в Рено.

Междувременно слуховете относно продължаващото преструктуриране на техническия департамент на Ферари продължават. Макар и все още непотвърдено официално, напускането на главния конструктор Никола Томбазис се приема за факт, въпреки че имало затруднения с прекратяването на контракта му. Неговата позиция щял да заеме досегашният му заместник Симоне Реста.

От Скудерията обмисляли привличането на Роб Маршал, който понастоящем е главен конструктор на Ред Бул. Той бил първоначално обвинен от екипа в Милтън Кийнс за пропуска с нелегалните крила в Абу Даби.