Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бианки е излязъл от изкуствена кома и е прехвърлен във Франция

Бианки е излязъл от изкуствена кома и е прехвърлен във Франция

92
0
Жул Бианки

Жул Бианки е излязъл от изкуствената кома и е прехвърлен в болница в родината си Франция, съобщи семейството на пилота.

Състезателят катастрофира тежко по време на Гран при на Япония. Той остава в критично състояние, но диша самостоятелно и е стабилен. Семейство Бианки определи новината като „важна стъпка” в оповестеното днес изявление.

– Почти седем седмици след инцидента на Жул на пистата Сузука и след период на неврологично интензивно лечение можем да съобщим, че Жул направи важна стъпка – се казва в съобщението. – Жул вече не е в изкуствена кома, в която бе поставен малко след катастрофата, но все още е в безсъзнание. Той диша самостоятелно и жизнените му показатели са стабилни, но състоянието му все още е определяно като „критично”. Лечението му сега навлиза в нова фаза, свързана с подобрение на мозъчните му функции. Неврологичното състояние на Жул остава стабилно. Въпреки че ситуацията все още е сериозна и може да остане такава, бе решено, че Жул е достатъчно стабилен, за да бъде прехвърлен в родината си Франция. С облекчение съобщаваме, че Жул бе преместен снощи от медицинския център в Йокаичи (Япония) в Льо Сентр Опиталие Юниверситер дьо Нис в Ница. Той пристигна там наскоро. Сега Жул е в интензивното отделение на професорите Рокуле и Ичаи, където лечението му ще бъде наблюдавано още от професор Паки, шеф на неврохирургията. Благодарни сме, че следващата фаза от лечението на Жул може да продължи близо до дома, къде ще обграден и подкрепян от повече членове на семейството му и приятели. Изпитваме огромна благодарност за изключителните грижи на медиците в Мие Дженерал Медикал Сентър от катастрофата насам. Винаги ще сме задължени и благодарни за всичко, сторено за Жул, както и за семейството ни в този толкова труден за нас период. Бихме искали да благодарим в частност на лекарите Камей и Ямамичи, както и на господин Огура – всички от екипа, грижил се за Жул в Япония.

Бианки претърпя тежки контузии на главата при удара на болида му Маруся в задната част на трактор, излязъл да прибере катастрофиралия Заубер на Адриан Сутил. Инцидентът му предизвика обсъждане дали болидите от Формула 1 биха могли да са със затворени кокпити като спортните прототипи например.