Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не се интересува от място в Хаас

Бътън не се интересува от място в Хаас

44
0

Дженсън Бътън заяви, че не го интересува място в тима на Хаас, ако британецът не намери място в Макларън през следващия сезон. Мястото му в екипа от Уокинг не е сигурно за догодина, въпреки огромния му опит и желанието на съотборника му Фернандо Алонсо да остане. Затова би било логично Дженсън да бъде приет от Джийн Хаас, който иска да има пилоти с голям стаж зад гърба си.

„Ако остана във Ф1, ще бъда с този тим (Макларън). Имах някои трудни времена с него, но имам много респект към екипа и към Хонда. Мисля, че този е тимът за бъдещето. Няма смисъл да гледам към по-малък екип. Ако трябва да бъда честен, Макларън е много млад по отношение да връзката ни с Хонда. Това засяга както задвижващата система, така и аеродинамиката.

Запитан кога може да има новини около бъдещето му, Бътън отговори: „Мисля, че в следващите няколко седмици, значи в края на месеца.”

Според британските медии Макларън да реши дали ще задържи Бътън или не до 30 септември. Дженсън обаче не е разочарован, че трябва да чака дотогава.

„Важно е кой ще вземе решението. Има много неща, за които можеш да мислиш дотогава. Това са важни няколко седмици. Аз съм на добро място сега. Много съм щастлив от това, което свърших този сезон. Мисля, че и в тима са доволни от мен.”