Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас също подписа нов договор с Мерцедес

Ботас също подписа нов договор с Мерцедес

53
0

Валтери Ботас също подписа нов договор с Мерцедес и ще остане в тима и през следващия сезон, обявиха официално от тима. Контрактът на финландеца е за 1 година с опцията за неговото удължаване с още 1.

Вчера нов контракт подписа и другият титуляр Люис Хамилтън, като британецът ще бъде при Сребърните стрели до края на 2020 г.

„Това, че ще се състезавам за Мерцедес и през 2019 г. са страхотни новини, каза Ботас. – Чудесно е, че те идват тук на Хокенхайм, където е не само домашното състезание на Мерцедес, но и пистата, на която спечелих първата си победа с едноместен болид през 2007 г.

Тази година с пълна подготовка през зимата, успях да направя добра стъпка напред и вярвам, че има какво още да се очаква. Нямахме много късмет в последните няколко състезания, но тимът знае как се представям и новият договор е знак за голямо доверие в мен и пилотирането ми.“

„Много сме доволни да удължим договора на Валтери с Мерцедес за поне още един сезон, каза спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. – Така потвърждаваме, че нашата пилотска двойка за 2019 г. остава непроменена.

Представянето на Валтери този сезон е отлично и ако не бяха нашите грешки и неговия малшанс, той можеше да води в шампионата в момента. Неговите отношения с тима, включително с Люис, са отворени и доверчиви, без никаква политика.“