Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Близките на Мария Де Вилота искат да съдят Маруся

Близките на Мария Де Вилота искат да съдят Маруся

55
0

Роднините на Мария Де Вилота искат да заведат съдебен иск срещу екипа на Мейнър Маруся по случай инцидента с бившата изпитателка на тима на 3 юли през 2012 г. на пистата в авиобазата „Дъксфорд“ в Източна Англия. Там тя се удари в отборен камион на Маруся след приключване на тест на прав участък.

След катастрофата тя беше поставена в изкуствена кома и претърпява две сложни операции на главата и лицето,  а после загуби и дясното си око.

Обстоятелствата около инцидента останаха неизяснени и до този момент. Според сестрата на испанската състезателка неврологични проблеми от катастрофата са причината за смъртта на Мария на 11 октомври 2013 г.

Комисията по безопасност и Здравното министерство на Англия са провели разследване по случая, но миналия месец обясниха, че няма да има по-нататъшни действия.

Доклада от въпросния ден сочи, че е имало няколко нередности, включително и неправилното разположение на камиона на Маруся, както и падащия борд на камиона, който е бил на нивото на очите на Мария.

Припомняме, че малко преди удара, докато е тествала новия аеропакет на Марусия, тя казала на състезателния инженер, че има проблем със съединителя, докато волана е завъртян докрай.

Адвокатите на семейството на Де Вилота разглеждат подробно доклада, за да знаят следващите стъпки, които да направят за да заведат дело срещу отбора на Маруся.