Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Балансът на Макларън MP4-30 не е твърде лош, заявиха Бътън и Магнусен

Балансът на Макларън MP4-30 не е твърде лош, заявиха Бътън и Магнусен

25
0
Дженсън Бътън

38 обиколки успяха да направят пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Кевин Магнусен в първия ден тренировки преди Гран при на Австралия. Представянето сутринта бе повлияно от проблем със системата за контрол на данни.

Световният шампион за 2009 г. завъртя 21 тура във втората сесия, когато датският му съотборник катастрофира.

„Не натрупахме толкова километри, колкото ни се искаше, но балансът не бе твърде лош”, коментира Бътън. „Фактът, че почти не карахме в първата тренировка, се отрази зле на втората и на търсенето на добра база. Не можеш да настроиш колата с единични бързи обиколки. Но все пак подобрихме значително баланса през втората сесия. Имаме няколко дребни проблема за разрешаване. В основни линии обаче усещането в автомобила не е твърде лошо. Знаем, че няма да е лесно, но работим и се надяваме да сме конкурентоспособни възможно най-скоро.”

Магнусен пое вината за инцидента, казвайки, че е изтървал задната част на колата при влизането в завоя: „В първата сесия нямахме кой знае колко обиколки. После излетях и потроших колата, така че и следобед се повтори същото. Опитах да променя точката си на спиране за шести завой и изпуснах задната част. Колата все пак стигна връхната точка на кривата и след това изхвърча. Нямаше как да избегна удара. Беше пилотска грешка. Жалко, въпреки че такива неща се случват, но животът продължава. Положителното е, че балансът и усещането в болида са добри. Не сме толкова бързи, колкото ни се иска, но не сме твърде далеч от оптималния баланс на автомобила. Определено имаме добра основа. Дано придобием по-добра представа за всичко в последната свободна тренировка.”