Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Не се оттеглям, ще продължа да работя по развитието на колите

Бътън: Не се оттеглям, ще продължа да работя по развитието на колите

47
0

Дженсън Бътън заяви, че се радва да остане в Макларън и да работи с отбора от Уокинг. Той призна, че се чувства изморен след почти 17 сезона във Формула 1 и ще приветства по-лека програма.

„Всъщност се вълнувам невероятно много от новата си роля, която идва в резултат на многобройни и сериозни разговори с Рон [Денис]”, продължи световният шампион за 2009 г. „Нямам търпение в частност да участвам още по-активно в усилията на екипа, насочени към постигането на успеха, който постоянно гоним.

Обичам Макларън-Хонда – твърдо вярвам, че в този отбор са най-добрите хора, с които някога съм работил. Нямам намерение да карам някога за друг отбор във Формула 1.

Искам да бъда ясен: не се оттеглям. Имам договор за 2017 и 2018 г. Възнамерявам да работя по развитието на колите и съм сигурен, че в някакъв момент ще седна зад волана на новия автомобил.”

Дженсън обясни, че при новата конфигурация ще има възможност да върши неща, които не е успявал да прави в продължение на 17 години: „Ще живея по собствена програма. Живея и дишам с F1, откакто бях на 19, а сега съм на 36 години. През уикендите си на състезания, всичко останало е или възстановяване, или подготовка за надпревара. Аз взех решението да започна разговори с Рон на Спа, което и сторих.

Догодина ще ставам, когато искам, ще върша каквото искам. Ще изкарам повече време с приятелите си и по-важното – със семейството си, което не съм виждал като хората толкова време! Както знаете, когато си във Формула 1, не си просто автомобилен състезател – F1 е животът ти. И аз определено имам нужда от почивка. Бъдещето е далеч в момента.”

 

A message to my fans #JB22

A video posted by Jenson Button (@jensonbutton_22) on Sep 3, 2016 at 10:18am PDT