Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас се надява на подобрение в гумите на Пирели догодина

Ботас се надява на подобрение в гумите на Пирели догодина

70
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас се надява на подобрение в гумите на Пирели през следващия сезон във Формула 1. Пилотът на Мерцедес критикува продуктите на италианския производител също като доста от колегите си заради това, че през втората половина от надпреварите и особено към края им се налага много да внимават с износването им. През настоящия сезон смесите са по-меки в сравнение с миналата година.

„На практика във всяко състезание ни се налага да внимаваме с гумите, но в последните няколко старта ситуацията бе особено сериозна. Наясно сме какво се случва след достигане на определена температура и затова не натискаме. Просто се стараем да не прескачаме дадени градуси, а в тези коли има толкова много потенциал”, коментира финландецът.

Той каза още, че в Пирели работя упорито по проблема.

„Участвах в някои от тестовете за гумите за догодина и съм убеден, че те се трудят неуморно. Надявам се нещата да се подобрят”, обясни Ботас.

Пирели е единственият доставчик на гуми за отборите във Формула 1 от 2011 г. Договорът на италианската компания е до края на следващия сезон, след което ще има нов конкурс. От Пирели обявиха, че ще кандидатстват отново за доставчик в Гран при за периода 2020-2023 г. Същото ще стори и Ханкок, които понастоящем дават гуми за Формула 3 и немския шампионат за туристически автомобили (DTM).