Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бях наистина щастлив да видя карирания флаг!, радва се на подиума Рикиардо

Бях наистина щастлив да видя карирания флаг!, радва се на подиума Рикиардо

40
0

Даниел Рикиардо се качи на подиума в тазгодишната Гран при на Монако след недостатъчно добрата си квалификация по улиците на княжеството.

Австралийският пилот не бе доволен от тима си след вчерашната сесия за разпределение местата на грида, но днешната стратегия му позволи да се класира трети, след двамата пилоти на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен.

„Наистина съм доволен, че съм на почетната стълбичка. Тук е трудно да печелиш позиции. Вчера бях разочарован, защото знаех колко потенциал има още в колата – днес го демонстрирахме. Чувствах се така, сякаш преди състезанието не успях да демонстрирам скоростта си”, обясни Даниел.

„В надпреварата двете коли пред мен спряха в бокса и ми позволиха да покажа малко повече от темпото си, което бе перфектно. Влязох в ритъм. В онзи момент си мислех, че вървя наистина силно и се получи. Това беше страхотно.”

„Колата за сигурност едва не ми съсипа състезанието. Ударих стенаха на първи завой, при това доста силно. Предположих, че има някакви щети. След това видях Валтери [Ботас] да приближава. Знаех, че ще ме настигне, но успях да го удържа. Бях наистина щастлив да видя карирания флаг!”

Макс Верстапен от своя страна бе особено разочарован, тъй като след чист уикенд загуби подиум. „Опитах всичко възможно, за да доближа Ботас. Може да се каже, че спряхме твърде рано, но след състезание е лесно да се говори. След сейфти кара бях с нови, свежи и по-меки гуми, но колите са по-широки и просто не можеш да направиш маневрата. Нямах реален шанс за изпреварване тук. Мисля, че направих 77 обиколки в трафик, което не е особено забавно. Поне завърших, което е най-положителното в надпреварата”, каза още Верстапен.