Начало Други Боровец посреща Red Bull Fragments

Боровец посреща Red Bull Fragments

35
0

На 24 януари най-доброто от градската среда ще бъде пренесено на Боровец благодарение на Red Bull Fragments. Трасето ще бъде смайващо: две линии с по осем и пет уреда, класически „stairs сетъп“ и високоскоростна секция. Това ще бъдат арената за „игра“ на елита на българската и европейска фрийстайл сноуборд сцена.

Състезанието има два основни етапа – квалификации за всички 40 участници сноубордисти и финали за 20-те най-добри карачи. Един уникален сетъп и 40 различни комбинации от линии – това е Red Bull Fragments. То е първото по рода си rail jam състезание у нас, в което местни и чуждестранни фрийстайл карачи ще имат шанса да премерят силите си в отворена Rail Jam сесия. Предварително поканените български и чуждестранни сноубордисти ще бъдат оценявани от не кого да е, а от словенеца и атлет на Red Bull в ролята си на гост-жури Марко Грилч и от известния олимпийски съдия от Сочи – словенецът Изток Суманич.

Форматът на събитието позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви „трикове“ да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред. Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които заедно с известния про-сноубордист Войтек Павлусяк се погрижиха за изготвянето на трасе от световно ниво, заедно с екипа на Промо парк Бороспорт,водени от Кирил Гъстев и Лозьо Димитров.

На почетната стълбичка ще се качат трима състезатели, а първенецът ще грабне голямата награда на Red Bull Fragments – вълнуващо и скроено от самия него пътуване до Неселванг (Германия), където ще има възможността да разцепи един от най-впечатляващите джибърски проекти на Red Bull – Red Bull The Station! Вторият и третият ще бъдат възнаградени съответно с 500 и 300 евро в брой. Специални награди са подготвени и от съорганизатора Бороспорт и официалния хотел на състезанието – хотел Рила, Боровец, както и от партньорите на Red Bull – Burton и Animal.