Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело смята, че една от седемте титли на Шумахер трябвало да е...

Барикело смята, че една от седемте титли на Шумахер трябвало да е негова

62
0

Рубенс Барикело смята, че една от седемте титли на Михаел Шумахер трябвало да е негова.

Бразилецът е съотборник с немския пилот във Ферари от 2000 до 2005 г., като два пъти става вицешампион (през 2002 и 2004 г.).

„Една от седемте титли на Шумахер трябваше да е моя”, заяви Барикело пред бразилски медии.” Според него най-очевидният пример за политиката в Скудерията е Гран при на Австрия през 2002 г.: „Нямаше да го пусна да ме изпревари, но получих информация от Ферари, която ме накара да размисля. Затова свалих крака си от газта.”

Рубенс държи рекорда във Формула 1 за най-много състезания – 322 старта от 326 участия. Въпреки дългата кариера обаче, той нерядко е критикуван в родината си и дори наричан бавен в сравнение със съотборниците си.

„Не ми пука”, твърди Барикело по повод критиките. „Но се безпокоя, когато говорят за семейството ми.”

Пилотът спечели миналата година титлата в сток кар шампионата в родината си. Той заяви, че сега прави това, което му харесва. „Имам удоволствието да покажа на Бразилия, че съм добър състезател”, допълни той.

През миналата година Барикело води преговори да кара за Катерам в последните три надпревари от Формула 1. „Щеше да е страхотно да се състезавам пред сънародниците си още веднъж и да кажа „сбогом” по подходящ начин”, призна тогава Рубенс. Той се оттегли в края на 2011 г.