Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас си оставя отворена вратичка за бъдеще извън Уилямс

Ботас си оставя отворена вратичка за бъдеще извън Уилямс

34
0

Валтери Ботас и екипът на Уилямс бяха сред позитивните изненади през 2014 г. Зад волана на задвижваната от Мерцедес FW36 финландецът успя да се качи шест пъти на подиума. Това му донесе и четвъртото място в класирането при пилотите, като пред него се наредиха пилотите на Мерцедес, допълнени от Даниел Рикиардо, а зад гърба му останаха световните шампиони Себастиян Фетел, Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън. В края на 2015 г. обаче договорът на Ботас с Уилямс изтича, а той не бърза да подписва нов. Той не изключва и смяна на отбора за 2016 г.

„Нямам никаква идея, дали има интерес към мен“, обяснява финландецът. „Това е по-скоро въпрос към моя мениджмънт.“

Според Formula1.com обаче интерес към него има от няколко отбора, като най-сензационно звучи този от страна на Ферари. В момента за Скудерията кара последният пилот, спечелил титлата с болид на Червените. За никого обаче не е тайна, че това вероятно ще е последната година на Кими Райконен във Формула 1.

„Нямам идея до кога е договорът на Кими“, продължава Ботас. „Всичко, което знам, е че искам да седя в най-бързата кола. Моята цел е да стана световен шампион. Колкото по-бързо, толкова по-добре.“

Уилямс изглежда обаче също иска да си върне старата слава и да развие своята кола от миналата година. Ако новата FW37 е готова за победи, то напълно е възможно Ботас да остане в Уилямс и през 2016 г.