Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Верстапен в Ред Бул зависи от старта на 2020 г.

Бъдещето на Верстапен в Ред Бул зависи от старта на 2020 г.

1756
0
Тойохару Танабе, Масаши Ямамото, Верстапен и Кристиан Хорнер след победата в Бразилия, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Бъдещето на Макс Верстапен в Ред Бул ще зависи много от старта на следващия сезон. Това загатна холандецът, който през тази година твърдо бе водещият пилот на „биковете“.

През първата половина от изминалия сезон колата на Ред Бул не беше достатъчно конкурентна. И това не даде възможност за Макс да се бори за победите. От Гран при на Австрия обаче скоростта й се подобри значително.

В резултат Макс спечели надпреварата на Ред Бул Ринг, а след това триумфира и в Германия. В Унгария бе на полпозишън, а към края на кампанията спечели и в Бразилия на Интерлагос. Така той завърши 3-и в шампионата, но нямаше шанс да се бори с Люис Хамилтън за титлата.

„За мен това беше най-добрата година в кариерата ми, каза Верстапен на галата на ФИА в Париж. – С нашия пакет имахме малко трудности в началото на сезона. Не можехме да се борим за победи и трудно стигахме до подиума.

Надяваме се, че ще бъдем по-конкурентни още от старта на следващия сезон, за да можем да се борим за титлата. Следващата година ще е важна. След нея ще видим какво ще стане. Знам, че имам и други възможности след 2020 г. Имам договор само за следващия сезон.“